Myytävät eläimet

Päivitetty 16.7.2017
.

Sirkuksen uutta kotia etsivät kasvatit löydät täältä. Jos et löydä etsimääsi, niin aina voit kysyä tilannetta ja ilmoittautua varauslistalle. Varsinkin munintaikäiset kanat ja viiriäiset harvoin ehtivät myyntilistalle, vaan muuttavat uusiin maisemiin varausten perusteelle. Postia voit laittaa osoitteeseen: siltajoensirkus@gmail.com 

Kesän 2016 kasvatustouhuja

 

Kilttejä ja hyvässä kasvussa olevia lemmikkejä


Meiltä ei myydä untuvikkoja eikä rääpäleitä. Kaikki eläimet kasvavat VÄHINTÄÄN luovutusikään asti: viiriäiset 4-5 viikkoa, kanat 6-8 viikkoa, angorat 8-10 viikkoa. 

Kasvattamalla eläintä tarpeeksi pitkään varmistun sen kasvusta, luonteesta, sukupuolesta  ja rodunmukaisuudesta. Kaikista muuttajista toivon kuulumisia ja kaikille eläimillämme annan elinikäisen tuen.

Pyrin sosiaalistamaan ja käsittelemään jokaista siipiniekkaa ja pörriäistä niin, että olisivat ihmiseen tottuneita. Kuitenkin nuorina muuttaville kesytys, koulutus ja sosiaalistaminen täytyy jatkua myös uuden omistajan toimesta. Tähän annan myös neuvoja ja opastusta. 

Erityisesti kukkopoikia sylittelen ja silittelen ahkerasti, jotta saan heistä mukavia sylilössyköitä. Meillä kasvaakin aika ajoin superihania "lapsiperhekukkoja", joita jemmaan odottamaan sitä oikeaa omaa pikku hoitajaansa. Äkäisiä tai agressiivisia kukkoja meiltä ei lähde kuin kokeneen teurastajaystäväni pataan. Eläinten kanssa kuitenkaan ei koskaan voi antaa takuuta, vaan annankin runsaat taustatiedot, neuvot ja eläimen elinikäisen tuen ja opastuksen.  

Elämää, ei sen enempää! Sirkustyypit eivät nimestään huolimatta ole kiertolaisia, jos elämäntilanteenne muuttu ja meiltä muuttanut ei voikaan enää asua leirissäsi, niin otathan yhteyttä. Autan eläintä palaamaan tuttuun synnyinkotiinsa tai etsimme sille uuden turvallisen ja asiallisen loppuelämän kodin.

 

Sekulinuorikoita

Pieni- ja keskikokoisia sekarotuisia nuorikkoja. Pörriäisissä on silkkiä ja kääpiökochia tai silkkiä ja araucanaa. Osalla on friseerattu, eli kihartuva sulkapuku, osalla tukkaa, joillain partaa, sulkajalkoja tai sileitä kinttuja. Oikein hauskan näköisiä uteliata ja sosiaalisia hympiäisä ja pömpiäisiä ilostuttamaan parveasi. 

Värejä on maltillisesti: valkoista, splashia, mustaa ja sinistä (eli harmaata), jokunen cuckoo tai kirjavakin löytyy.

Sekuleiden hinnat 15-40€ iän ja ominaisuuksien mukaan. Kukkopojat  5-10€.

Sekarotuisina myydään myös perimältään puhtaat kääpiökochit tai silkkikanat mikäli niiden rodunomaisuus ei täyty. Esimerkiksi silkillä 4 varvasta tai harjan punoitus. Kääpiökochilla harvasulkaiset jalat. 

Rodunomaisuuden alittavia yksilöitä ei tule käyttää ko rodun kasvattamiseen, koska heikohkot (ulkonäkö)ominaisuudet periytyvät. Kaikissa roduissa on Suomessa vähän kasvatusmateriaalia ja vastuullinen kasvattaja käyttääkin aina vain parhaita mahdollisia saatavilla olevia yksilöitä kasvatukseen. Tai etsii ja odottaa, että parempaa materiaalia on saatavilla. 

Tunnen useita vastuullisia kasvattajia niistä roduista joita meillä kasvatetaan ja mielelläni vinkkaan ja teen yhteistyötä uusien kasvattajien kanssa!  Kääpiökoch

Eri ikäisiä nuorikoita löytyy väreissä musta, sininen, splash ja red partidge. Normaalilla tai friseeratulla sulalla.

Nuorikko 30€, muniva 40€, kukko 10€

Viiriäisiä

Viiriäisiä haudotaan Siltajoella keväisin ja kesäisin, jolloin linnut saavat paljon vihreää ja kuoriutuvat poikaset ovat vahvoja. Myyntiin tulee joka tipueesta kukkoja ja kanoja.

Syksyn tullen pienennän omia siitosparviani ja silloin onkin mahdollista saada edullisesti kykynsä näyttäneitä huipputason siitoslintusia. Kysy tarkemmin. 


Siitostasoisia lihaviiriäiskukkoja monissa eri väreissä: hopeariista, punariista, lumiriista, kulta, lumikulta ja punakulta. Kukot 5€/kpl.

Patakukkoja 4€/kpl tai 6kpl/20€. Patakukot myydään elävinä, vain asiallisen lopetuksen osaavalle. 

 

 

 

 

Angorakanit


9.8.2017 syntynyt poikue sinisestä uroksesta ja naarasta. Luovutus aikaisintaan 9.10.2017 Kysy elokuun lopulla tarkemmin lisää pentujen väreistä ja sukupuolista.

Yksi aikuinen uros, etsii eläkekotia lemmikkinä. 

Tarkemmat kyselyt ja kodin tarjoamiset sähköpostilla: siltajoensirkus@gmail.com tai puhelimitse: 044-9750415

Tutustu myös  Angora lemmikkinä -artikkeliin.

 

 

 

 

Suunnitelmissa vasta?

Haaveiletko vasta omista kanoista tai kaneista? Tutustu rauhassa blogiin ja rotuesittelysivuihin. Päivitän jatkuvasti lisätietoa ja kokemuksiani eri rotujen elinoloista, edesottamuksista ja omista kokemuksistani. Aina saa myös kysyä, kerron mielelläni sen mitä tiedän! 

Keväisin ja kesäisin tarjoan aloittavalle kanailijalle kursseja kanojen ja viiriäisten hoidosta, sekä kanalan ja ulkotarhan rakenteista. Katso tarkemmat tiedot kursseista tästähttp://www.adlibris.com/fi/tilaukset/?tt=18995_12_261548_Omatkanatkuva&r=http%3A%2F%2Fwww.adlibris.com%2Ffi%2Fkirja%2Fomat-kanat-omat-munat-9789513173166

Kanahaaveilijoille suosittelen lämpimästi Kirsti Hassisen hauskasti ja asiantuntevasti kirjoittamaa tietoteosta kanamaisesta elämästä: Omat kanat, omat munat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti