Myytävät eläimet

Päivitetty 26.4.2017

Sirkuksen uutta kotia etsivät kasvatit löydät täältä. Jos et löydä etsimääsi, niin aina voit kysyä tilannetta ja ilmoittautua varauslistalle. Varsinkin munintaikäiset kanat ja viiriäiset harvoin ehtivät myyntilistalle, vaan muuttavat uusiin maisemiin varausten perusteelle. Postia voit laittaa osoitteeseen: siltajoensirkus@gmail.com 
 

Kesän 2016 kasvatustouhuja

  

Kääpiökoch

Keväällä 2017 kääpiökochnuorikoita myydään vain myös kukkopojan ostajalle. Eri ikäisiä nuorikoita löytyy väreissä musta, sininen, splash ja red partidge. Normaalilla tai friseeratulla sulalla.

Nuorikko 25€, muniva kääpiökoch 40€.

Nuori Cuckoon-värinen kukkopoika.

Utelias ja kesy. Viipottaa pitkin kanalan tasoja aina sinne missä tapahtuu: vahtii, ottaa kantaa ja tutkii. 

Kuoriutunut tammikuun lopulla. Valmis muuttamaan omaan kotiin 5€.

Nuori musta kukkopoika. Kaulukseen on tulossa kullanvärisiä sulkia ja jaloissa on muutama valkoinen höyhen.

Käsikesy, seuraa perassa ja hyppää innokkaana kohti ruokaämpäriä, ruoka-astiaa tai ihan vaan ojentuvaa kättä. Tästä saat kasvatettua oman sylilössykän.

Kuoriutunut tammikuun lopulla. Valmis muuttamaan omaan kotiin 5€ 

Maailman ihanin kukko! 

Wilpunti on kaikkien sylikukkojen oppikirjamainen esimerkki. Odottaa vuoroaan muutaman minuutin jos syliin on päässyt joku muu, mutta sitten työntyy polvelle, kainaloon tai vähintään olkapäälle, jos häntä ei heti huomioida. 

Wilpunti on kääpiökochmamman ja silkkikochkukon rakkauslapsi. Isältään Hattaralta ja isoisältään Hömppikseltä Wilpunti on perinyt erittäin isälliset geenit, joita hautomainnokkaan Wilppuemon perimä vielä vahvistaa. Wilpunti ottaakin siipiensä suojaan emojen vieroittamat nuorikot, puolustaa, potpottaa ja vahtii, että nuoriso saa ruokaa. Tarkkailee silmä kovana kun lämpölampputipujen häkkiä siivotaan ja komentaa kovalla äänellä, jos pikkutiput liikaa pelkäävät siivoajan vauhtia.


Wilpunnin väri on cuckoo, kaulassa muutama kellertävä sulka. Jaloissa silkkisuvun viisivarvasta ja kääpiökochien tuuheat sulkajalat. Sulkapuku on mainion kihara, eli friseerattu, koko on pieni. Osaa kiekua, potpottaa herkkuja, rakentaa munintapesää ja päivystää ikkunalaudalla vahtimassa pihassa liikkujia, varoittaen asiaankuuluvasti riehuvista harakoista tai talitinteistä. Tulee toimeen parven 5 muun kukon kanssa, joten saattaa tulla juttuun muidenkin kukkojen kanssa, mutta siitähän ei takuuta voi antaa.

Wilpunnin arvo on enemmän kuin painonsa kultaa, mutta 10€ vaihtorahalla vaihtaa parvea pienten mukavien kanasten luokse.Tämä rakkauspakkaus muuttaa vain sellaiseen kotiin, jossa pääsee hoivaamaan tipuja ja saamaan sylittelyjä. Ehdottomasti ihana ja turvallinen lapsiperheen kukko.

 

 

Viiriäisiä

Pieniä eriä (20-40 munaa kerrallaan) lihaviiriäisten siitosmunia. Muniin on jonoa toukokuun puoliväliin asti, mutta tarkista tilanne kysymällä. Siitosmunat 1€/kpl johon lisätään postituskulut särkyvänä, tai nouto Siltajoelta. 


Siitostasoisia lihaviiriäiskukkoja monissa eri väreissä: hopeariista, punertava riista, kulta ja hunaja. Kukot 5€/kpl.

Patakukkoja 4€/kpl tai 6kpl/20€. Patakukot myydään elävinä, vain asiallisen lopetuksen osaavalle. Erä myyty. Seuraava erä myytävänä aikaisintaan toukokuun lopulla. Kysy tarkemmin.

 

 

 

Angorakanit 

Pääsiäisen tienoilla syntyi kevään ensimmäinen angorapoikue mustasta Villaverstaan uroksesta ja sinisestä naaraasta. Pikkunakit voivat hyvin, näyttävät vaaleilta ja emolla riittää pienelle poikueelle hyvin maitoa. Osa poikueesta on varattu. Kasvu näyttää mitä värejä ja sukupuolia.

Toukokuun puolivälissä odotetaan syntyväksi seuraava poikue mustasta naarasta ja mustasta Villaverstaan uroksesta.

Yksi aikuinen uros, etsii eläkekotia lemmikkinä. 

Tarkemmat kyselyt ja kodin tarjoamiset sähköpostilla: siltajoensirkus@gmail.com tai puhelimitse: 044-9750415

Tutustu myös  Angora lemmikkinä -artikkeliin.

 

 

 

Suunnitelmissa vasta?

Haaveiletko vasta omista kanoista tai kaneista? Tutustu rauhassa blogiin ja rotuesittelysivuihin. Päivitän jatkuvasti lisätietoa ja kokemuksiani eri rotujen elinoloista, edesottamuksista ja omista kokemuksistani. Aina saa myös kysyä, kerron mielelläni sen mitä tiedän!  Keväällä 2017 tarjoan aloittavalle kanailijalle kursseja kanojen ja viiriäisten hoidosta, sekä kanalan ja ulkotarhan rakenteista. Katso tarkemmat tiedot kursseista tästähttp://www.adlibris.com/fi/tilaukset/?tt=18995_12_261548_Omatkanatkuva&r=http%3A%2F%2Fwww.adlibris.com%2Ffi%2Fkirja%2Fomat-kanat-omat-munat-9789513173166

Kanahaaveilijoille suosittelen lämpimästi Kirsti Hassisen hauskasti ja asiantuntevasti kirjoittamaa tietoteosta kanamaisesta elämästä: Omat kanat, omat munat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti