Siitosmunat


  Siitosmuniin on pääsääntöisesti lyhyt varausjono. Ilmoittaudu varauslistalle, rodusta riippuen saat munasi parin viikon sisään. Otan varaajaan yhteyttä kun munat alkavat olla postituskunnossa, että onko vielä tarvetta tai onko hautomakone vapaana. Mikäli kyseinen varaaja ei pysty juuri tuolloin munia vastaanottamaan, niin kyselen listassa seuraavalta. 

Kaikkien myyntiin kerättävien parvien munat on testihaudottu ja pyydään lähetetyistäkin munista itävyys ja kuoriutumistietoja, pitääkseni yllä tietoisuutta parven tuottavuudesta ja kuoriutuvien tipujen elinvoimaisuudesta. 

Kaikki siitosparvet ovat iältään soveltuvia, eli munia ei kerätä liian nuorilta eikä ikälopuilta. Myös ruokinnan kanssa teen paljon töitä, että saan taattua elinvoimaiset ja vahvat tiput. Neuvon myytävien munien haudonnassa, mikäli esim maransien tai viiriäisten haudonta ei ole ostajalle aiemmin tuttua. En suosittele aloittamaan haudontaharrastusta näiden rotujen munista, vaan esim helpommista, vaikkapa maatiaisista tai kääpiökocheista.

Postitan munat särkyvänä pakettina, jolloin postimaksun 9,90€, lisäksi tulee särkyvänä maksu 10€ ostajan maksettavaksi. Pakkaan munat parhaani mukaan ja kovien pakkasten aikaan munia ei postiteta. Munat voi myös noutaa sovittuna aikana Siltajoelta. Noudetuista munista annan 10% alennuksen.

Kyselyt ja varaukset sähköpostitse: siltajoensirkus@gmail.com

 

Maransin siitosmunat

Haudontojen perusteella maransin munien itävyys on ollut 80-100%. Haudontoja on tehty kevään 2017 aikana niin Siltajoella kuin postitetuistakin munista. 

Parven väritys on Black Copper, mutta joku kanoista periyttää värivirhettä. Poikasissa on ollut niin Wheattia kuin ihan värivirheellistä Black Copperiakin. Muut kanat periyttävät väripuhdasta Black Copperia. Emoparven ikä on siitokseen otollinen ja ruokinta on siitosmunien keruuta varten optimoitua, joten odotettavissa on vahvoja ja hyvinvoivia tipuja. 

Parvesta tulee munia värikartan 4 ja 5 mukaisia, sekä hieman vaaleampia. Kerään vain kaikista tummimmat munat myytäväksi siitosmunina. Kukko Marde on kuoriutunut tummasta munasta, joten odotus poikasten aikanaan munimille munille on myös tumma munankuoren väri. 

Munat ovat 3,00€/kpl. Mukaan tulee myös ohjeistus maransin munien haudonnan kosteuksista, joilla olen saanut rodulle tyypilliset kuoriutumisongelmat selätettyä. Ohjeet on testattu myös toisten hautojien toimesta.Kääpiökochin siitosmunat

Toukokuun alku: parvessa on levinnyt nopeasti tarttuva hautomakuume. Kolmella on jo tipuja, neljäs hautoo ja viides siitosikäinen kana väistelee himokkaita kukkoja. Muut munivat ovat niin nuoria, että nuorison harjoitusmunia ei toinna hautoa. Palataan asiaan, jahka mammat saavat tipusensa hoideltua ja avaavat munahanat.

Friikkisirkus

Friseeprojektissa syntyy hauskan näköisiä ja ostajienkin mukaan ihmeen kesyjä tyyppejä. 

Projektin pääkukko Hömppis on esimerkillinen isä ja Hömppiksen poikienkin kuulen pitävän tipuistaan huolta ja kohtelevan kanasiaan kivasti. Eli tähän mennessä oikein onnistunut projekti kukkojen kasvatuksen suhteen. Toisinaan joku Hömppiksen beibeistä erehtyy olemaan jopa kana

Kun toivot parveesi mukavaa, kiharasulkaista hömpöttelijää niin mä munat ovat sinua varten! Värejä pömpiäisissä on pääasiassa valkoinen, harmaa, splash ja musta, kooltaan jäävät pieniksi tai keskikokoisiksi. Varpaita emoparven viipottajissa löytyy 4-5, partoja ja tukkia viuhuu kuin vilkkilässä kissoja

Munien värit vaihtelevat puhtaan valkoisesta, sinivihreään, vihreään ja vaaleanpunertavaan. Kerään friikkisirkus-kennoon mahdollisimman kattavan otannan erilaisten taiteilijoiden tuotoksia. Munat 1,50€/kpl.

Friseeprojektista voit lukea tarkemmin täältä

Lihaviiriäisiä

Lihaviiriäisiä kasvatetaan Siltajoella kolmesta eri sukulinjasta. Olen nimennyt linjat värityksen perusteella: Vaalea, Ruskea ja Punainen. Lisäksi on väriprojekti Perl Fee, jossa lintujen koko on tällä hetkellä jotain japaninviiriäisen ja lihaviiriäisen väliltä. Kaikkia sukulinjoja on useampi parvi esim Vaaleaa linjaa löytyy valkoisten, harmaiden ja kullan sävyjen parvet, Perl Fee projektiin on osanottajia tullut Vaaleasta linjasta, johon nimestään huolimatta syntyy myös riistan värisiä lintuja. Mikä sateenkaarisirkus tämä onkaan! 

Ostaja saa niin halutessaan kunnon tujauksen eri geenejä rikastuttamaan omaa lihaviiriäisten perimäänsä. Merkitsen munat parvittain. 
Itävyydet vaihtelevat parvittain ja heikon itävyyden munia ei kerätä haudontaan ja/tai kukko vaihdetaan. Siitosparvien iät ovat alle 9kk, mikä on ikä jonka jälkeen viiriäisten hedelmällisyys alkaa hieman laskea. Hedelmällisyys romahtaa 1,5 vuoden iässä ja niin vanhojen lintujen munia ei enää tulisikaan käyttää suvun jatkamiseen, niinkuin ei liian nuorten lintujenkaan. 

Myöskään viiriäisen haudontaan tarkoitettuja munia ei tulisi säilyttää yli 7vrk, jonka jälkeen itävyys heikkenee. Kananmunilla itävyys heikkenee vasta 14 vrk jälkeen. Postitan munat aina näitä seikkoja silmällä pitäen, jotta sinä saat parhaan mahdollisen tuloksen.

Munat 1€/kpl. 

Suunnitelmissa vasta?

Haaveiletko vasta omista kanoista tai kaneista? Tutustu rauhassa blogiin ja rotuesittelysivuihin. Päivitän jatkuvasti lisätietoa ja kokemuksiani eri rotujen elinoloista, edesottamuksista ja omista kokemuksistani. Aina saa myös kysyä, kerron mielelläni sen mitä tiedän!  

http://siltajoensirkus.blogspot.fi/2017/04/kevaan-kurssiaikatauluja.html

Keväällä 2017 tarjoan aloittavalle kanailijalle kursseja kanojen ja viiriäisten hoidosta, sekä kanalan ja ulkotarhan rakenteista. Katso tarkemmat tiedot kursseista tästähttp://www.adlibris.com/fi/tilaukset/?tt=18995_12_261548_Omatkanatkuva&r=http%3A%2F%2Fwww.adlibris.com%2Ffi%2Fkirja%2Fomat-kanat-omat-munat-9789513173166


Kanahaaveilijoille ja jo pidemmällekin ehtineille harrastajille suosittelen lämpimästi Kirsti Hassisen hauskasti ja asiantuntevasti kirjoittamaa tietoteosta kanamaisesta elämästä: Omat kanat, omat munat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti