SiitosmunatKauden 2018 siitosmuna valikoima:

  • Black Copper Marans - pitkä varausjono, noin kesäkuun alkuun asti.
  • Araucana pyrstöllinen laventeli - lyhyehkä varausjono ja munia saatavissa pieniä eriä.
  • Kääpiökoch - useampi parvi, munia saatavissa nopeallakin aikataululla, riippuen aina matamien haudonta innosta. Splash ja sininen parvi, musta parvi, valkoinen pari.
  • Viiriäisiä eri väreissä ja kokoluokissa - pitkähkö varausjono
  • Friseerattuja silkkejä - parvessa splashia, valkoista, mustaa ja sinistä
  • Sekulien munat - munia saatavissa nopealla aikataululla
  • Marau - Kokeileva projekti. Muutamia Maransin munia Araucanakukon polkemina. Kuoriutuvien voi olettaa munivan kuoreltaan hauskan värisiä munia.

Tarkemmat tiedot, hinnat ja tilaukset verkkokaupan kautta: SIITOSMUNAT

Tietoa munista ja kasvatuksesta

Kaikkien myyntiin kerättävien parvien munat on testihaudottu ja pyydään lähetetyistäkin munista itävyys ja kuoriutumistietoja, pitääkseni yllä tietoisuutta parvien tuottavuudesta ja kuoriutuvien tipujen elinvoimaisuudesta. 

Kaikki siitosparvet ovat iältään soveltuvia, eli munia ei kerätä liian nuorilta eikä ikälopuilta. Myös ruokinnan kanssa teen paljon töitä, että saan taattua elinvoimaiset ja vahvat tiput. Pidän tarkkaa huolta, että parvissa ei ole sukurutsaa ja pyrin koostamaan siitosparvet vain parhaista rotunsa edustajista.

Neuvon myytävien munien haudonnassa, mikäli esim maransien tai viiriäisten haudonta ei ole ostajalle aiemmin tuttua. En suosittele aloittamaan haudontaharrastusta näiden rotujen munista, vaan esim helpommista, vaikkapa maatiaisista tai kääpiökocheista.

Postitan munat särkyvänä pakettina, jolloin postimaksu on korkeampi 18,20€, mutta munat varmemmin ehjinä perillä. Pakkaan munat parhaani mukaan ja kovien pakkasten aikaan munia ei postiteta. Munat voi myös noutaa sovittuna aikana Siltajoelta. Huomaathan, että postitettujen munien itävyys VOI olla silti heikompi johtuen Postin munien käsittelystä.

Osaan siitosmunista on lyhyt varausjono. Halutessasi voit ilmoittautua varauslistalle. Otan varaajaan yhteyttä kun munat alkavat olla postituskunnossa, että onko vielä tarvetta tai onko hautomakone vapaana. Mikäli kyseinen varaaja ei pysty juuri tuolloin munia vastaanottamaan, niin kyselen listassa seuraavalta.
Kyselyt ja varaukset sähköpostitse: siltajoensirkus@gmail.com  

Suunnitelmissa vasta?

Haaveiletko vasta omista kanoista tai kaneista? Tutustu rauhassa blogiin ja rotuesittelysivuihin. Päivitän jatkuvasti lisätietoa ja kokemuksiani eri rotujen elinoloista, edesottamuksista ja omista kokemuksistani. Aina saa myös kysyä, kerron mielelläni sen mitä tiedän! http://www.adlibris.com/fi/tilaukset/?tt=18995_12_261548_Omatkanatkuva&r=http%3A%2F%2Fwww.adlibris.com%2Ffi%2Fkirja%2Fomat-kanat-omat-munat-9789513173166


Kanahaaveilijoille ja jo pidemmällekin ehtineille harrastajille suosittelen lämpimästi Kirsti Hassisen hauskasti ja asiantuntevasti kirjoittamaa tietoteosta kanamaisesta elämästä: Omat kanat, omat munat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti