Kanit

 

Sirkuksessa kasvatetaan angorakaneja sekä risteytyskaneja lemmikeiksi

Angorakanien villaa tuotetaan omaan käyttöön ja toisinaan sitä riittää muutama hyppysellinen muillekin kehrääjille. Angorakanien villa keritään hellävaraisesti noin kolmen kuukauden välein. Kerintä ei satuta eikä stressaa eläintä, päinvastoin kanit näyttävät tykkäävän lyhyestä ja kevyestä turkistaan.

Sirkuksen kaneilla teetätetään poikueita maltillisesti, jolloin emokanin voimat riittävät poikasten imettämiseen, villan kasvattamiseen ja elämästä nauttimiseen.

Angorakani ei ole niitä helpoimpia lemmikkejä. Kanin turkkia tulee hoitaa viikoittain ja villa leikata noin 3-4 kertaa vuodessa. Angorakani kasvaa nelikiloiseksi, jopa ylikin ja villan kasvatus vaatii energiaa, joten kani tarvitsee paljon ravitsevaa ruokaa. Angorakanin hoito vaatii aikaa, mutta oikein toimittuna se ei ole järkyttävän aikaa vievää eikä vaikeaa. Angoroiden luonne korvaa hoitajan vaivannäön: erittäin sosiaalisia, uteliaita ja ihmisystävällisiä villapalloja.

Uutta kotia etsiviin angoroihimme pääset tutustumaan täältä 

Sininen nuori angoranaaras Minni viihtyy sylissä

Lemmikkikaneina Sirkuksessa on leijonanharjasristeytyksiä. Poikueissa on ollut mustaa, sinistä ja satunnaisesti kilpikonnaa. Seuraava poikue on suunnitteilla aikaisintaan keväällä 2017 sinisestä naaraasta.

Poikaset luovutetaan uusin koteihin vasta 8 viikon ikäisinä, jolloin emo on ehtinyt ne vieroittaa ja kasvattaja tarkkailla, että poikaset oppivat omatoimisesti syömään ja elämään kanimaista elämää. Kaikki kanit syövät monipuolisesti erilaisia ruokia, pääpainon ollessa kuivaheinässä, vihreissä luonnonantimissa ja kaura-herne seoksessa.

Kaikkia poikasia käsitellään ja niiden luonteeseen tutustutaan ennen uuteen kotiin luovutusta. Poikasta luovutettaessa uudelle omistajalle annetaan suullinen ohjeistus ja kasvattaja on käytettävissä ja apuna koko kanin elämän ajan. Mottoni on: mieluummin yksi kysymys liikaa kuin liian vähän! 

Uutta kotia etsiviin kaneihin pääset tutustumaan täältä 

Poikaset tottuvat eri-ikäisiin silittelijöihin ja sylittelijöihin
Sirkuksen vapaa kani Poju ihastuttaa luonteellaan jokaisen vierailijan
Tervetuloa tutustumaan kanimaiseen menoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti