Yhteystiedot

Tervetuloa Siltajoen Sirkukseen!

Kollaasin kuvat: Jussi Miettinen

Siltajoen Sirkuksen lintuset viettävät puolivapaata ja onnellista elämää tuttujen lajitovereiden kanssa. Puolivapaus tarkoittaa sitä, että kanaset pääsevät säiden salliessa ulkotarhoistaan piha piiriin raatelemaan pioneita ja katkomaan kärhöjä. Eri kanaparvet ulkoilevat roduittain vuoropäivinä ja pääsääntöisesti palajavat omatoimisesti yöksi omaan tarhaansa.Vain nuoria kukkopoika täytyy toisinaan maanitella. Nuorisolla kun on aina lajista riippumatta omat metkut mielessä.

Luomua?

Kananmunien värikirjoa
Kysymykseen ovatko Siltajoen Sirkuksen munat Luomua, vastaan, että onneksi eivät. Ulkotarhoissaankin kanoillamme on triplaten enemmän tilaa kuin Luomustandardin mukaan elelevillä kanssasisarillaan. Myöskään en näe viheriöivän pallomme kannalta parhaimmaksi syöttää ulkomaisista aineksista tehtyä Luomurehua vain standardisanan merkityksen vuoksi. 

Lintusemme syövätkin GMO-vapaan rehun lisäksi paljon oman pihan antimia, lähitilojen ja tienoiden kauraa, ohraa, hernettä, lehmän maidosta tehtyä piimää sekä valtavat määrät kauppojen ylijäämäruokia, jotka muutoin päätyisivät kaatopaikoille rottien iloksi. Eli ei, munat eivät ole Luomua, mutta takuulla hyvin hoidettujen ja hyvää ruokaa syövien herkkupeppujen tuotoksia. Munien syöjät ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan lintusiimme ja toteamaan omin aistein ruoan alkuperän.


Sovithan käynnistäsi etukäteen. Miksi etukäteen? Piilotetaanko tutustujien silmiltä jotain olennaista? Varmasti! Linnut elävät Sirkuksessa kuin kotonaan. Jokaisella on oikeus olla turvassa omassa kodissaan. Käynnit sovinkin aina lintujen ehdoilla. Hautojia tai tipujen mammoja ei häiritä, puhumattakaan sairastajista tai toipilaista. Myöskin arat linnut saavat olla rauhassa kanalan suojassa kun vierailijat pääsevät sylittelemään ja silittelemään niitä eläimiä, jotka huomiota haluavat. 

Esimerkiksi nuorten eläinten kohdalla tutustuminen ja luottamus ihmiseen on aina vasta rakentumassa. Yksikin ikävä kokemus voi vaikuttaa elinikäisesti, molemmin puolin. Kun tiedän etukäteen vierailijoiden tulosta, niin osaan varata omaa aikaani eläinten esittelyyn enkä esimerkiksi päästä nuorikkoja vapaaksi, koska toisinaan pienelle ihmiselle voi tulla kiusaus jahdata kukkoa tai kania, tai toisin päin! Onnekseni kuitenkin saan useimmiten pyytää vierailijoilta sylittely-apua ja vaikkapa pienet kaninpoikaset ovatkin jo oppineet miten hellästi lapsi silittää ja paijaa. Siltajoen Sirkuksessa haluan tarjota kohtaamisia, jotka ovat kiireettömiä ja turvallisia molemmille osapuolille: eläimelle ja ihmiselle.

Myytävänä kananmunia ja viiriäisenmunia 

 

 Kananmunat:

  •  2,50€ /6 munan kenno
  • 4,00€ /10 munan kenno
  • 6,00€ /15 munan kenno (tilauksesta)
Viiriäisenmunat: 
  • 6,00€ /18 munan kenno  

 

Yhteystiedot

Piskuinen Lintutilamme sijaitsee Leppävedellä Metenerin Biokaasuasemaa vastapäätä ja Perttulan tilan kesäkahvilan vieressä. Osapuilleen aika tarkalleen 10km Vaajakosken liikenneympyrästä Laukaan suuntaan.

Soittaa pirauta tai mätkäse tekstiviestillä: 044-9750415
Sähköinen posti kolahtaa perille osoitteeseen: siilo@siltajoensirkus.fi
Navigaattori löytää paikalle: Siltajoentie 2, Leppävesi tai Laukaa, karttaohjelmastasi riippuen.


 Tervetuloa!

Toivottavat: Marianne Hautsalo - tirehtööri ja kuvaan mukaan tunkenut kanineiti Sirkuksen Kippaava Kilpa-auto sekä koko joukko muita kaakattavia, kiekuvia, maukuvia, puputtavia ja piipittäviä menijöitä


1 kommentti: