sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Talviasuttava kanala - hankevaihe 2

Rakennuslupa paperit saapuivat saman tien ja mukana oli kahden sivun ohje, ohje mitä kaikkia täytettyjä lupapapereita ja liitteitä tulee pakata mukaan palautettaessa. Hiki puski pintaan jo kirjekuorta avatessa. Teinkin niin kuin parhaaksi näin: lykkäsin huomiseen sen minkä olisin voinut tehdä tänään.

Itse kanalarakennuksen päädyin tilaamaan Pohjois-Pohjanmaalta valmiina. Hirnu Oy:n suunnittelemassa ja valmistamassa KotKot10 kanalassa on kaksi 4 neliön häkkiä kanojen ulkokulkuluukuilla, munintapesät, orret, pienemmät tipupesät ja kaikki asiaan kuuluvat eristeet, ikkunat, ovet jne.

Hintaa komeudella on hurjasti, mutta pikaisellakin laskutoimituksella tulin siihen tulokseen, että valmiina tilaaminen on kokonaisedukkaampaa. Kun otan huomioon, etten itse ole timpuritaitoinen ja miehen palkkatöistä monen viikon siivun lohkaisu (lemmikki)kanalan rakennusprojektiin on käytännössä kesäaikana mahdotonta. Siihen kun lasketaan materiaalien hinnat, puhumattakaan materiaalien etsiskelystä ympäri puu- ja rautakauppoja, kuljetukset tontille ja väärien ostettujen kamppeiden palautusvaihto oikeisiin (kyllä, olen ennenkin asioinut rautakaupassa), niin ammattilaisen tekemänä pääsenevät kanaset varmimmin suojaan ennen syksyn yöpakkasia ja avioliitto saattaa kestää tämän(kin) projektini.

Mies kyllä kyseli useampaankin otteeseen, että onkohan tämä "3 kesäkanaa" projekti lähtenyt lapasesta. Vakuuttelin, että erityiskylmästä ja sateisesta kesästä huolimatta tässä mitään lapasia tarvita.

Yhteydenpito ja asioiden hoito Hirnu Oy:n Markon kanssa sujui mallikkaasti. Marko kärsivällisesti kertoi sen mitä en itse osannut tai muistanut kysyä. Vielä kun meillä pari kertaa viikossa saunova rakennuskaveri lupasi katsoa perustukset kuntoon ja yllätyksekseni myös käydä kalustollaan valmiin rakennuksen noutamassa, alkoi tuntua, että projektihan on niin sanotusti hyvin tulilla. Puuttui vaan se inspiraationpuuska, jolla kävisin lupapapereiden kimppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti