keskiviikko 24. tammikuuta 2024

Kaupallisia tiedonantoja

 

Meitin eläintenhoitaja Taina tuossa eilen aamutuimaan mainitsi, että siihen Savo-Pohjois-Karjala rundille ei ole tullut ku vasta yksi tilaus. Johon minä totesin, että ei varmaan ookkaan kun en mää oo siitä kertonu ku yhelle. Eli olin unohtanut laittaa someen asiasta tietoa. Se yksi kelle olin kertonut, oli itse kysellyt milloin seuraavan kerran kuljetaan. 
 
Hetki siinä sitten Tainan kanssa naureskeltiin sille tosiasialle, että markkinoinnin tarkoitus olisi helpottaa asiakasta hommaamaan tarvittavan, mutta että meidän markkinoinnin tarkoitus tuntuu olevan uutuuksien piilossa pitäminen ja asiakkaalta tietojen salailu 🫣

Lupasin sitten, että aivan takuulla muistan laittaa tästä someen tietoa. Taina vielä varmisti, että laitat sitten muuten tänään!

Tämmöstä tää mun elämä on: työntekijät komentelee ja jälkikasvu komentelee ja itseasiassa naapurikin komentelee
 
Nimittäin yks ukon rohjake tuosta kyliltä marssi tänään porstuaan aamutuimaan kahvia kyselemään. Minä siinä hieman ällömyllystyneenä reikäisissä kanalakalsareissani ulkohommiin lähtiessä, että eikö teillä ole itellä kahvia. Mutta oli kuulemma tullut laittamaan tuon meitin vanhan biokaasupakun myyntiin. Minä kun oon sen myyntiaikeita huhhaillut tässä jo puolisen vuotta ja ainakin melkein kaks kertaa yrittänytkin tunkea tietoa nettiauto piste fiihin, mutta jostain syystä ne minun laittamat ilmot ei ikinä sinne näkyville ilmesty, niin nyt oli naapuri kyllästynyt kuuntelemaan (tai katselemaan) autonmyyntiaikeitani ja tuli sorvaamaan myynti-ilmon bittien mukaisesti.
 
Niin jos minä tässä sitten samoilla myyntimarkkinointi-innostuksillani kerron ja mainostan KOVAAN ÄÄNEEN molemmista aiheista? Käypikö?
 
Siilon kimppatilaukset eli rehureittisuhailut ovat sellaisia, mihin voit ostaa isojakin määriä rehua, heinää, siitosmunia tai lintuja, eli kaikkea sellaista mitä ei Postin matkaan lykätä joko painon tai paleltumavaaran takia. Tilaus toimii niin, että poimit verkkokaupasta tarvitsemasi (HUOM: lintujen ostosta sovitaan aina etukäteen Mariannen kanssa), valitset toimitustavaksi paikkakuntasi kimppatilauksen ja tulet noutamaan ko aikana ko paikasta. Myös reittien varrelle voi tilata: laita tilauksen kommenttikenttään selvästi mistä kohti nappaset tilauksesi, jotta kuski osaa jarruttaa oikeilla huudeilla.

Vakioreitti noin 1,5kk välein:


Ma 29.1.2024
klo 15.30 Pieksämäen ABC:n parkkipaikka
klo 16:15 Varkauden ABC:n parkkipaikka
klo 17:45 Marjalan ABC:n parkkipaikka Joensuu
klo 18:30 Polvijärven K-kaupan parkkipaikka
 
Ke 31.1.2024
klo 13:00 Kunnonpaikan parkkipaikka Siilinjärvi
klo 13:45 Matkuksen parkkipaikka, katsastuskontin vieressä, Kuopio
 
Muitakin reittejä ajetaan, esim: Jkl-Mikkeli-Savonlinna ja Jkl-Heinola-Lahti-Kerava-Järvenpää-Vantaa ja tarvittaessa Helsinki. Näitä ajellaan noin 2-4 kk välein. Reitteihin vaikuttaa tilausmäärät, ymmärrettävästi ihan muutaman kaurasäkin kanssa emme pysty ajelemaan. 
 
Mietin miten näistä reiteistä ja aikatauluista tieto tavottaisi vakiasiakkaat ja uudet asiakkaat parhaiten. Toisinaan olemme laittaneet asiakkaille tekstiviestiä ja osa asiakkaista tekee tilauksen verkkokauppaan kommentilla: "Seuraava Lahden reitti", jolloin sitten ilmoittelemme heille suoraan aikatauluista. Jos keksit jonkun kätevän lisätavan, niin kerro ihmeessä!
 
Ja sitten siirrytään siihen toiseen kaupalliseen tiedonantoon. 

Biokaasulla ja bensalla puskeva paku:

 
163 tuhatta kilometriä ajeltu, talvi ja kesärenkailla, kahdella penkillä hytissä (kolmas on viljelijän ladon ylisillä), ilmastointi ja oikeat vaihteet. Valkoinen sieltä mistä on ja mistä maali ei ole lähtenyt lätkimään. Pelkääjän puolen ovesta on, ja helmoistakin silleen hieman hienostuneesti.
 
Vaan sittenhän se tarkkasilmäinen naapuri sattui huomaamaan, että katsastus oli vuosi sitten, vaikka minäolin ihan varma, että se oli 31.1.202NELJÄ. Mutta käytetään leimalla ja vaikka kaasutankillakin ennen myyntiä. Rahassa sen arvo on kolmisentoistatuhatta nykyrahaa, mutta arvokkaampi se on uskollisena ja toimivana kansan työkaverina, mitä nyt joitain vähäisiä Wolkkarin tyyppivikoja saattaa kantaa mukanaan. Esim, että yksiäkään ylinopeussakkoja en tällä maantiekiiturilla ole onnistunut saalistamaan. Tämä kun ei varppina kiirehdi ylinopeuksille, ei vaikka minä ja pienisuulikoila nojaisimme eteenpäin alamäessä. 
 
Etulasissa kyllä on toisen nojausjälki, semmonen ei ihan selfie vaan kiveniskemän muotoinen, varmaan siksi kun toisen meistä nimi onkin DarROCK. Selitys jäljelle on minun hitauteni koirapuiston parkkipaikalla, vaikka syöksyin ulos autosta ja kiersin avaamaan Darrockin puolen oven valonnopeudella, niin silti innokas puistoilija ehti kokeilla josko tuulilasin läpi pääsisi nopeammin koirakamuja moikkaamaan.

Tavaratila sen sijaan on tilava ja sinne mahtuu nippa nappa kaikki se mitä naisen käsilaukkuun kuuluukin: yli kolmisenkymmentä heinäpaalia ja muutamahko sata kiloa rehua, taikkapa vaikka kanoja ja lampaita enempi ku mitä kumppanisi ikinä antaa lupaa hankkia. Elukoihen kuletus onkin tässä turvallista, koska tavaratilaankin saa ilmastoinnin tai lämmityksen.
 
Muista ajoneuvon, verkkokaupan tuotteiden tahikka kana- ja/tai viiriäisnuorikkojen (muistin tässä vielä viime metreillä, että myydäänhän me myös näitä höyhenpylleröitä) tiedoista voi kysellä lisää allekirjoittaneelta. Tekstari tai Whatsappi tavoittaa nopeammin kuin maili.
 
Kaupallisin tiedonanto terveisin,
Marianne, Siltajoen Sirkuksen Tirehtööri 
marianne@siltajoensirkus.fi
0449750415
 

P.S. tässäpä vielä kuva juuri muninnan aloittaneiden kääpiökoch nuorikkojen munista: kahdella keltuaisella, hyvin hyvin pienellä keltuaisella ja erilaisilla kuorilla ja muodoilla. 
 
Joten muistutanpa taasen, että nuorikkojen munia EI HAUDOTA! 
 
Nuorikko vasta harjoittelee munimista ja välillä munankuoret voivat olla liian heikot ja tipu menee kesken; välillä liian vahvat ja tipu ei pääse kuoriutumaan; välillä ketuaista voi olla liikaa, liian vähän tai jotain siltä väliltä; nuorikkojen munat ovat yleensä pienempiä ja pienistä munista kuoriutuu pieniä tipuja, joiden elinodotukset ovat pienemmät.
 
Kanan on hyvä antaa munia vähintään 4-6kk ennen kuin sen munia kerätään haudontaan, tällöin kana on tyypillisesti jo vuoden-puolentoista ikäinen, jolloin myös mahdollinen Marek-herkkyys on tullut esille. Tuölevaisuuden kanakannan takia on erityisen tärkeää, että Marekille herkkien sukulinjojen lintuja ei lisättäisi. Se on oikeastaan ainut keino taistella Marekia vastaan.
 
Noin, sainpas ujutettua asiaakin tähän kaupalliseen tiedonantoon.
 
Heips, jos luit tänne opastukseen asti, niin jätä joku kommentti tai vaikka emojeina mitä kaikkia eläimiä parvilaumaasi kuuluu, jotta tiedän, että opastus on arvokkaampaa kuin markkinointi. Lisää opastuksia myös Kanakirjeessä, jonka tilaajaksi voit liittyä tästä
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti