KUVITUSKUVA |
Siltajoen Sirkuksen tirehtööri ei ole lihaa syönyt sitten taaperoiän, joten teurashommissa ja lihanvalmistuksessa olen jäävi neuvomaan. Kuitenkin minusta on vähintäänkin oikein ja kohtuullista, että tähän maailmaan tieten tahoten hautomalla saatettu kukkonenkin saa hyvän elämän, kivuttoman ja pelottoman lopun sekä elämänsä jälkeenkin osakseen arvostusta ja makustelua. Eli ei kukkoja monttuun vaan kohti ääntä. Olkaapa hyvä!
Kukon teurastuksesta ja käsittelystä on helppotajuinen ohje tässä Kikkailuja nimisessä blogissa.
Tässä ystäväni Oikarinlaidan lintutilan Hannamari Röntysen resepti kukkopojan grillaamiseen.
Grillattua kukkopoikaa Dijon-sinappi marinadissa
Putsaa ja huuhtele kukko huolella.
Halkaise kukko selkäpuolelta kahtia niin, että saat siitä littanan.
Anna kuivua hetki lautasella.
Valmista marinadi:
Mittaa kulhoon 1,5dl ensiluokkaista oliiviöljyä
Lisää sekaan n.0,5dl dijon-sinappia
Silppua nippu persiljaa ja ruohosipulia sekaan
Lisää 1-2tl sitruunamehua
Lisää 1tl rouhittua musta pippuria, sekä suolaa
Marinadia voi maustaa makunsa mukaan yrteillä. Tässä reseptissä käytettiin valmista "välimeren yrttiseosta". Sitä marinadiin meni noin 2tl. Jos tykkäät valkosipulista, niin sitä voi hienonnettuna lisätä joukkoon 2 kynttä.
Odota kärsivällisesti:
Aseta kukko laakeaan kulhoon ja valele se kauttaaltaan marinadilla. Anna kukon köllötellä rauhassa noin 1-2h. Jätä hiukan kastiketta grillausta varten jemmaan.
Grillin ääressä tarkenee:
Grillaa kukkopoikaa ensin kuumalla n.10min, niin että se saa kunnon rusketuksen pintaan.
Sitten laske grillin lämpöä hiukan keskivaihetta miedommalle. Grillaa kukkoa noin 30-40min käännellen ja valele välillä jäljelle jääneellä kastikkeella.
Muista kiittää ruuasta kukkoa, kasvattajaa ja grillaajaa <3
Jos omassa kanalassasi ei ole kukkopoikia riittämiin, mutta eettistä elämää viettänyt kukkopoika tai viiriäisherra kiinnostaa, niin ota yhteyttä: siltajoensirkus@gmail.com
Aika ajoin meillä on tarjolla pulskia poikia pitojen piristyksiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti